Gent is een stad van traditie en ook van enovatie, van vernieuwing, van oude ambachten en nieuwe technieken, van de klassieke en Vlaamse keuken en van vernieuwende geuren, kleuren en smaken.

Op de Groentenmarkt is er nu de Belgische Ambachtelijke Markt, kortweg de BAM, waar iedereen vanaf nu terecht kan voor doughnuts, kazen, gerookte vis, charcuterie en traditionele wafels en met als nieuwe specialiteit de “bubble wafels”, voor de ambachtelijke markt staat Carl Demeester met zoals hij vertelde, zijn enige, echte cuberdons, zeg maar Gentse neusje.

De “bubble wafels” zijn veel luchtiger dan de traditionele, aldus Emrah Eryuce. Het deeg is meer vloeibaar zodat de wafel dunner is en in de bubbels zit lucht, toppings en fruit zorgen voor de afwerking en presentatie. Fijne charcuterie is er bij “Duke of Berkshire”, lekkere kazen bij “Kaasmeester Callebaut”, ambachtelijk gerookte zalm bij “ Salmo Salar” en de unieke doughnuts bij “Hoeked Doughnuts”.

 

JEAN BUYLE