Gisteren (25/11) werd de start, in de 8 sociale restaurants die Gent rijk is, gegeven voor de "Week van de Pollepel".

Sterrenchefs maakten met groenten van de FoodSavers een uitgelezen menu klaar.

In het sociaal restaurant " Ikook" aan het  Rerum Novarumplein nam sterrenchef Danny Horseele (Gault&Millau) de honneurs waar.

 

Gent telt acht sociale restaurants en de meeste boeren goed. In 2017 trokken ze samen meer dan 128.000 eters.

 

Vorig jaar waren dat er al bijna vierduizend meer. Sociale restaurants mikken in de eerste plaats op mensen met een laag inkomen.

Zij krijgen een speciaal tarief: 3 of 5,5 euro, afhankelijk van hun financiële situatie. Andere klanten zijn ook welkom maar leggen 8,5 à 9 euro neer.

Overzicht van de (erkende) sociale restaurants: klik hier

 

 Videoreportage Jacqueline Dumortier

 

Fotoreeks Didier De Wever

 

 

Voor CIB: Didier De Wever