De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten samen tot één groot, multimediaal verhaal.  

Circle of Life, de overzichtstentoonstelling van fotografe en televisiemaker Lieve Blancquaert, is te bezichtigen vanaf vrijdag 20 september in de Gentse Sint-Pietersabdij. De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten er samen tot één groot, multimediaal verhaal. Circle of Life loopt tot 12 januari 2020.

Net zoals in de gelijknamige televisiereeks die nu op VRT te zien is, brengt Lieve Blancquaert de fotoreportages 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days' in de tentoonstelling op een originele manier samen. Tien jaar lang legde ze overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. De expo Circle of Life is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht. In een multimediale setting zie je rituelen, tradities en gebruiken bij de sleutelmomenten van het leven.
bron: Stad Gent

Onze cameraman Luc ging ter plaatse en had een gesprek met Lieve Blancquaert die gepassioneerd vertelt over de zin van deze tentoonstelling.

Camera/Edit Luc Van Vreckem