© Woesten
 © foto Michel Goessens
 
Al sinds de oprichting in 2013, onderscheidt Woesten (de Meetjeslandse band, niet het West-Vlaamse gehucht nabij Vleteren) zich door een opvallende, niet-alledaagse  productiviteit. Er zijn veel bands die er (ooit wel eens) voor kiezen om een concept-plaat te maken met een reeks nummers die samen een verhaal vertellen. Pink Floyd deed het met The Wall, om een voorbeeld te geven… Woesten gaat een paar stappen verder en maakt van zichzelf als het ware een concept-band waarbij ieder nieuw project een hoofdstuk van het verhaal blootlegt. We kiezen bewust voor de term ‘project’, want ondertussen weten we dat een nieuwe cd van Woesten 'slechts' onderdeel van iets groters is. 
 
 
"De reis is belangrijker dan de bestemming"
Bart Van Damme
 
 
Twee jaar terug brachten ze Waterlander uit: een cd die eigenlijk de soundtrack van een eigen docu-film over hun lokale muzikale roots bleek te zijn. Een film waaraan heel wat bekenden uit de streek meewerkten en hun verhaal deden. Verhalen die inspireerden naar songs, ondermeer gelinkt aan de befaamde Zes van Gent, over streekgenoten die het lokale gebeuren met succes wisten te doorbreken, het emotioneel terugzien van bandleden en het afscheid van Luc De VosDe film Waterlander is integraal te bekijken op deze link.
 
Hun nieuwste wapenfeit draagt de naam De Harmonie WSTN: een cd vergezeld van een boek. Of was het omgekeerd? De podcast op hun website geeft alvast info en duiding over de nummers, waarover ze gaan, hoe ze tot stand kwamen, enz.
 
Wij hoorden het echter graag eens rechtstreeks van Bart Van Damme: auteur, tekstueel bezieler en zanger van de band Woesten.
 
 
 
 
De Harmonie WSTN wordt op vrijdag 2 oktober 2020 live voorgesteld in CC De Stroming (Sleidinge/Evergem).

Wegens corona maatregelen, wordt de capaciteit van de zaal gehalveerd en zal de voorstelling twee keer integraal doorgaan, dit om 19u en om 22u. 
Info en tickets via www.cultuurcentrumevergem.be en www.woesten.be.
 
© J.E. - CIB