Dit jaar vindt de Ronde van Vlaanderen plaats op zondag 31 maart. De hoogdag van het Vlaamse wielervoorjaar kan je ook deze editie vlot bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Samen met de lokale besturen Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen financiert de Provincie Oost-Vlaanderen de pendelbussen van De Lijn om deze 108ste editie ook naast het parcours in goede banen te leiden.

Het provinciebestuur verleent hiervoor een subsidie van 30 000 EUR. Het initiatief past binnen de duurzame transitie die hoog op de agenda staat binnen het beleid van de Provincie. Naast openbaar vervoer is ook fietsmobiliteit een belangrijk onderdeel van deze visie op duurzame mobiliteit.

“De Ronde van Vlaanderen, dat is één en al hectiek ín de koers. Maar hectiek en verkeersoverlast náást de koers, dat is niet meer van deze tijd. Een teveel aan auto’s is nefast voor de veiligheid, voor het comfort van het publiek én voor het klimaat. Als Provincie willen we wielerfans een duwtje in de rug geven om een betere mobiliteitskeuze te maken en met de fiets of de bus te komen, want daar wordt iedereen beter van.”

​gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

Met de fiets

De fietssnelwegen en het jaagpad langs de Schelde vormen de ideale routes naar het evenement. Dankzij de overzichtelijke bewegwijzering brengt de fietssnelweg F45 Gent-Kortrijk je via Ouderaarde of Kluisbergen tot aan De Ronde. Meer info over de fietssnelwegen vind je op www.fietssnelwegen.be.

Plan een veilige en comfortabele route naar de Ronde van Vlaanderen met de fietsrouteplanner van de Provincie.

Gratis pendelbussen

Als je toch met de auto komt, parkeer je dan gratis op een van de parkings in Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Vanaf hier kan je je met de pendeldiensten moeiteloos verplaatsen naar de Oude Kwaremont of andere hellingen. Mis de actie niet en reis met de pendelbus naar de verschillende haltes langs het parcours. Meer info vind je op de website van De Lijn.

  • Shuttle A Oudenaarde: aanvoer van 10 tot 13.15 uur - ​ afvoer vanaf 18.00 tot 20.00 uur (9 pendelbussen)
  • Shuttle B&C Ronse/Berchem: aanvoer van 10 tot 13.15 uur - afvoer vanaf 18 ​ tot 20 uur (8 pendelbussen)