Het programma van het Velo-festival is bekend. Van een fietstocht in het spoor van de eerste Ronde tot expo’s, tattoos, graffiti en herstelworkshops, in juni is het in Gent al fiets wat de klok slaat. Hoogtepunt wordt de Bike Parade, met duizenden fietsers van overal ter wereld.

 

 

In 't Kuipke en de Floraliënhal vindt van 18 tot 21 juni het internationale fietscongres Velo-city plaats. Er worden meer dan 1.400 afgevaardigden uit meer dan 60 landen verwacht. Maar ook voor de Gentenaars valt er in juni heel wat te beleven. Tijdens het Velo-festival, van zaterdag 1 juni tot en met zondag 23 juni, staat de hele stad in het teken van de fiets met meer dan twintig activiteiten op verschillende locaties.

 

 

Hoogtepunt wordt de Bike Parade op woensdag 19 juni, een feestelijke fietstocht door Gent met fietsers van overal ter wereld, want ook veel deelnemers van het congres sluiten aan. De route is 10 kilometer lang en start om 19 uur aan 't Kuipke om na een rondrit om 20 uur te eindigen aan de Vrijdagmarkt. Onderweg is er animatie, op het eind is er een après-fietsfeestje. Inschrijven is niet nodig, gewoon meedoen is de boodschap.

 
Velo-city brengt de hele wereld naar Gent. En het Velo-festival wordt een fietsfeest waar Gentenaars terecht trots op mogen zijn én zelf van kunnen genieten. Ik kijk vooral uit naar de Bike Parade waar fietsers uit het buitenland samen met Gentenaars genieten van de stad, en van de fiets natuurlijk.Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit
 

Verder staan er fietsherstelworkshops en fietsexpo's op het programma. Er komt fietsgraffiti aan de Kleindokkaai en 123-piano gaat de hort op met een piano op wielen. Er is een fietstocht van 200 kilometer in het spoor van de allereerste Ronde en in de scholen is er een fietsapplaus-actie. Je kan een fietstattoo laten zetten, je droomfiets testen of je fiets laten wassen met een mocktail in de hand. Het volledige programma vind je op www.velofestival.be.