Cultuur Nieuws
  • Home
  • Maatschappelijk
  • Regio
  • Front- & Backstage
  • Artikels
  • Gentse Feesten
  • Artiesten
  • Uitgelicht
  • Reportages
  • Poëzie
  • Op Stap

Meest bekeken

The Spirit - Blankenberge
Willem Obrecht, een stadsschalmeier van beroep...
Hoe ik de Griekse toerisme jungle overleefde....
Het verraad aan de verlichting
Mothering Myths an ABC of Art
Voor jou en jou alleen..
Een Venetiaans spel...
Oceaan - Onze laatste wildernis
Een dialoog over grote en kleine levensvragen...
Belgische wijnbouw - discussiepunten

Op stap met Philippe - Wijncultuur - Wijnconsulent

Gegevens
Geschreven door: Didier (De Wever)
Categorie: Op Stap
Gepubliceerd: 25 november 2018
Hits: 1771

 

Deze wijnreis start in Italië, Philippe neemt jullie mee voor deze eerste editie naar Toscane.

 

Op één van de hoogste heuvel van Toscane ligt het dorpje Montepulciano.
Dit is een prachtig dorpje in de provincie Siena die wereldwijd bekend staat om zijn wijnen van Vino Nobile di Montepulciano.

 
Gelegen in de prachtige heuvels van Toscane, bevind zich de wijngaarden van Puru Manvi.
Dit is een klein familiebedrijf dat zich toelegt op het produceren van biologische wijnen van hoge kwaliteit.

De jonge wijngaard richt zich op het combineren van traditionele methoden met innovatieve ideeën. 
De wijnbouwer maakt wijn op de klassieke en ambachtelijke manier, het zijn wijnen met unieke en verfijnde aroma's. 


Het doel is om milieubewuste landbouwmethoden toe te passen in onze wijnproductie.
Waar mogelijk is minimaliseren zij het gebruik van machines en benadrukken ze het werk met de handen.
Zo stelt de biologische landbouw hen in staat om klein te blijven.


De druiven die aangeplant zijn: Prugnolo Gentile, een soort Sangiovese een klein beetje Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijngaard is 1,84 ha waarvan 1,3 ha momenteel wordt gebruikt voor de productie van wijn.
De resterende 0,54 hectare zullen pas in 2019 worden geproduceerd. 


Momenteel produceren ze ongeveer 7500 flessen wijn. 5500 voor de Vino Nobile Montepulciano , 1500 voor de Rosso di Montepulciano en 500 voor de Vin Santo.

        


Alle de wijnen worden geproduceerd volgens de methode van de biologische landbouw.
De druiven worden gekweekt zonder chemische meststoffen en herbiciden, daardoor hebben deze wijnen een hoge kwaliteit.
Het doel is om druiven te cultiveren met een hoge waardering voor het milieu en op een duurzame manier.

Voor de mensen die daar op vakantie willen gaan, ze hebben er een vakantievilla waar je met 10 personen kan verblijven.

 

Didier De Wever
Info door: Philippe Roels

 

 

Pagina 16 van 16

  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Meer Nieuws

GENT. Industriemuseum ...

Curator Marie Kympers legt o.a. uit in de videoreportage hoe oude (houten) letters verbonden worden ...

Persfotograaf Wannes ...

In Huis Arnold Vander Haeghen in de Veldstraat opent op donderdag 17 juli een gratis foto-expo ...

The Spirit - Blankenberge

Nog tot 15/07/2025 kunt u in de Kerstraat 41 8370 te Blankenberge de tentoonstelling "The Spirit" ...

Cultuuragenda Juli 2025
Ontsnap aan de hitte in de wijken!
Ontdek de vele culturele activiteiten die in de maand ...
Sabijn Singer LIVE op ...

Sabijn Singer LIVE op de Gentse Feesten! 🎤
 

Kom genieten tijdens twee spetterende optredens :
 

📍 ...

Gentse Feesten op de ...
Beleef de Gentse Feesten als een VIP! 
 
Zoek je een unieke avond met je team, klanten of ...
De Wijste Gentenaar ...

...

Gentse Feesten in de ...
Gentse Feesten 2025 in de FOYER van het NTGent. Van vrijdag 18 t.e.m. zondag 27 juli.
 
...
Hoe ik de Griekse ...

HOE IK de GRIEKSE TOERISME JUNGLE overleefde

 

auteur: Ruard Wallis de Vries

non-fictie

...